Cum au aratat primele draperii? Aspect istoric

Perdelele erau decorate cu broderii de linii geometrice și elemente de plante. Ornamentul perdelelor a subliniat stilul rafinat și bogăția halei și camerelor. În Renaștere, în lumea perdelelor au început să apară inovații: draperii grele de catifea, draperii subțiri de mătase delicată sau cambrică, au început să apară noi tipuri de țesături diferite și țesături de dantelă. În perioada barocă, pentru prima dată, perdelele au început să fie percepute ca o compoziție armonică cu mobilier. Apoi, stilul Rococo sa născut cu arcurile, panglicile și legăturile sale. În moda a început să intre în dimensiunea mare a ferestrelor. Din acest motiv, perdelele au început să joace un rol important în alegerea interiorului. Perdelele erau din țesături translucide de nuanțe pastelate delicate. Mătase sau șifon cu modele în stil turcesc sau chinez au fost cele mai populare. Odată cu dezvoltarea clasicismului, în proiectarea perdelelor a început să apară simetrie strictă și nuanțe de stofă și modele ...

 

первые шторы

 

Desigur, țăranii au folosit și perdele, dar putem ghici doar despre dezvoltarea modei lor, deoarece nu mai există aproape nici o informație ...

 

Cuvântul "perdea" ne-a dat francezilor. Acest cuvânt înseamnă "face orb", "închide". Au trecut doar o sută de ani, iar cuvântul "magazin" (francez) a ajuns să însemne "cortina" fără nici o traducere.
În zilele noastre, manufacturabilitatea ne-a determinat să folosim cele mai recente materiale cu tehnologii reflexive și absorbante, la popularitatea sistemelor semi-automate de control.

 

La începutul secolului XX, industria de fabricare a perdelelor a început să crească rapid. În asta
perioadă a venit în perdele strălucitoare de moda, atât de similare cu mătase chineză foarte scump,
iar țesătura artificială a permis tuturor timpurilor și stilurilor să se realizeze în sine.

 

De atunci, timpul nu se oprește. Schimbarea stilurilor, perdelele romane dau loc la franceză, franceză - japoneză, japoneză - orb și perdele laminate cu un model care poate fi tipărit individual pentru fiecare după gustul tău, dar perdelele rămân veșnice.

Ce să ne alegeți cu dvs.? Ce îți place. Stricte sau luminoase, strălucitoare și pline de culoare, ca o luncă de vară, sau monotone, cum ar fi expunerile de iarnă. Principalul lucru pe care au fost perdelele noastre. Cei care ne plac doar noi. O perdea salon «Allandra» vă va ajuta să realizați un vis.